0165 87 00 00

Dit uniek vormgegeven complex is gelegen aan de Brugstraat en de Lyceumlaan in Roosendaal. Twee straten met een grote Roosendaalse historie.

Your future begins here

De centrale ligging in West-Brabant tussen Antwerpen en Rotterdam, de goede bereikbaarheid via de weg, en de internationale treinverbinding, brachten Roosendaal welvaart en economische bedrijvigheid in de 19e en 20e eeuw. De komst van bedrijvigheid en industrie zorgde voor economische groei en stadsuitbreidingen. Onder meer tabaksfabrieken, snoep- en kandijfabrieken, en een lampenfabriek, hebben Roosendaal tot bloei doen komen. Veel bedrijven van toen zijn nog steeds zichtbaar, denk aan Van Gilse, Philips, Red Band en Liga.

48 City Lofts

Twee straten, met ieder een eigen historie en een eigen dynamiek.

 

De Lyceumlaan is ontstaan toen in 1919 het Sint Norbertuslyceum werd gebouwd, nabij de toenmalige R.K.-parochiekerk St. Antonius van Padua. Toen deze kerk in 1903 was voltooid had het de hoogste toren van de stad. Deze neogotische basiliek was met zijn markante vierkante toren zichtbaar tot in de weide omgeving, en zou lange tijd het aanzicht van Roosendaal sieren. Het Sint-Norbertuslyceum werd in 1919 opgericht door een initiatiefgroep van vooraanstaande Roosendalers waaronder kapelaan Batenburg van de Sint Jansparochie, zij vormden ook het eerste schoolbestuur. De vooruitstrevende denkwijze en manier van lesgeven zijn nog steeds kenmerkend voor de school. Het schoolgebouw beschikt anno 2021 nog steeds over een eigen observatorium met astronomische instrumenten.


De Brugstraat heeft een rijke geschiedenis, en kent een grote diversiteit aan ondernemerschap. Statige herenhuizen kenmerken het straatbeeld. Door de bedrijvigheid rondom het treinstation, ontstond ook behoefte aan hotels, cafés en restaurants. Binnen deze bedrijvigheid en met behoefte aan vertier, vestigde zich begin 20e eeuw een heus filmhuis in Roosendaal, aanvankelijk genaamd Cinema Americain. Dit alles om inwoners en passanten, te voorzien van vertier. Tot 2020 heeft City bioscoop hier met 4 zalen vele bezoekers over der vloer gehad. Nu de bioscoop zijn witte doek verhuisd heeft, ontstaat er op deze historische plek dé kans om jouw verhaal te schrijven en je toekomst te beleven.